Mistrzowie sportowi w łódzkiej Straży Pożarnej

Na co dzień gaszą pożary i ratują życie, a do tego są utalentowanymi sportowcami. Wrześniowe Mistrzostwa Europy Strażaków i Policjantów w Hiszpanii pokazały, że wśród łódzkich strażaków są wybitni mistrzowie sportowi.

Waldemar Jagiełło, pracujący w Jednostce Ratowniczo-Gaśniczej przy ul. Pojezierskiej, przywiózł z mistrzostw aż 21 medali, z czego 10 złotych, 6 srebrnych i 3 brązowe w pływaniu, a sztafetach biegowych 4x400 m i 4x100 m medale słoty i srebrny. Dwa ostatnie zdobył wspólnie z Marcinem Bartoszkiem.

Wspomniany już Marcin Bartoszek, z Jednostki Ratowniczo-Gaśniczej przy ul. Czołgistów, to kolejny medalista Mistrzostw Europy i zdobywca dwóch medali (złotego i srebrnego), które wywalczył w sztafecie biegowej 4x400 m i 4x100 m.

Trzecim z medalistów Mistrzostw Europy jest pracownik Jednostki Ratowniczo-Gaśniczej przy ul. Rudzkiej Adam Ojrzyński, który z mistrzostw wrócił ze złotym medalem w siatkówce, pokonując drużynę gospodarzy. Jest on też aktualnym Mistrzem Świata Strażaków, a tytuł wywalczył w Korei Południowej i zapowiada, że zamierza go bronić także podczas kolejnych mistrzostw.

W piątek, 7 grudnia z mistrzami spotkał się Wiceprezydent Łodzi Tomasz Trela, który podziękował za godne reprezentowanie Łodzi i pogratulował mistrzom sukcesów.

"Sukcesy zawsze cieszą i są powodem do dumy, bo panowie są nie tylko świetnymi strażakami, ale także doskonałymi sportowcami. Reprezentują Łódź na arenie międzynarodowej, w zawodach najwyższej rangi, gratuluję" - powiedział Wiceprezydent Łodzi Tomasz Trela.

Łódzcy strażacy na medalŁódzcy strażacy na medalŁódzcy strażacy na medal

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!